За завршетак радова на Привредној зони „Хисар“ у околини Прокупља још 75 милиона динара

Реализацију друге фазе пројекта изградње Привредне зоне „Хисар“ код Прокупља. Она обухвата инфраструктурно опремање, изградњу приступних саобраћајница, водоводне и канализационе мреже и електроенергетске инсталације.

На простору површине од око 16 хектара, где је у будућности планирана привредна зона “Хисар”. У току је завршетак прве фазе радова. Вредност радова је око 118 милиона динара, од којих 98 милиона финансира Министарство привреде, док је остатак новца обезбеђен из буџета Града Прокупља.

Народни посланик Дарко Лакетић каже да ће се реализацијом и друге, завршне фазе, у потпуности заокружити прича кад је нова индустријска зона у питању.

Одмах након прве фазе која ће се завршити за најкасније месец дана, наставља се са друга фаза. Важно је да су надлежно министарство и Влада Србије препознали потребе грађана Прокупља и читавог Топличког округа. Ако све иде како је планирано, завршетак свих радова може се очекивати до краја ове године – рекао је Лакетић.

Истиче да су одобрена средства највећи износ који је додељен неком граду или општини за подршку унапређењу пословне инфраструктуре.

Будућа привредна зона ће бити посебно атрактивна за инвеститоре и због чињенице да ће имати крак излаза ка ауто-путу Ниш – Приштина.

Надлежни у Прокупљу истичу да ће најважнији критеријум за довођење будућих инвеститора бити број радника и висина плате.

Како је раније речено, укупна инвестиција опремања читавог простора површине око 16 хектара земљишта је око 491 милион динара.

Привредна комора и нишки Научно-технолошки парк помажу довођење инвеститора

Одржан је радни састанак на коме су учествовали, поред начелника Златана Миљковића, и Александар Милићевић, директор РКПК Ниш, као и доцент др Милан Ранђеловић, директор НТП Ниш.

Договорена је будућа сарадња са неким локалним компанијама које би могле да се баве ИТ, а које би користиле Привредну зону.

Састана у Топличком округу о привлачењу инвеститора; Фото: Лј. М.

Нишки НТП и ПК су одвојено или заједно у претходном периоду обезбедили довођење готово свих инвеститора на подручју Нишавског округа. Њихово искуство у овом процесу нам је веома важно – речено је након састанка.

Заједнички став учесника је да се што већи број субјеката укључи како би помогли да се Топлички крај брже развије и реши незапосленост.

Аутор:Лј. М.Извор:Јужне вести

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43