46 нишких привредника добило бесповратну новчану помоћ од Градa

Подстицајна средства за побољшање пословања добило је 46 привредника из Ниша од њих 88 који су конкурисали на позив у оквиру Програма локалног економског развоја Града за 2021. годину. Они ће новац искористити за куповину или поправку опреме, унапређење пословања, реновирање простора или помоћ за финансирање или суфинасирање кредита код банака.

Уговори о бесповратним средствима представницима микро, малих и средњих предузећа, као и предузетницима за унапређење конкуретности уручени су одабраним привредницима данас у Градској кући.

Неки од њих ће обновити опрему, други уложити у промоцију пословања. Власница салона који у Нишу послује више од две деценије купиће најновији ласерски апарат за скидање тетоваже, а помоћ града добила је по други пут.

Купићу ласер који је најновији у свету технологије за скидање тетоважа и за друге третмане лица – каже Сузана Миљковић.

Власница фирме која увози сировине за кафемате каже да ће новац уложити у нови бизнис план.

Добили смо око 300 хиљада и планирамо да искористимо за израду доброг бизниз плана због све већих промена које су нас задесиле, да би могли да се проширимо и увеземо нове артикле- Ана Крговић.

Право да учествују на конкурсу имала су микро, мала и средње преузећа и предузетници регистровани у Нишу, чија је делатност производња, прерада или пружање услуга. Ово је четврти пут да привредници добијају бесповратна средства, а ове године из градске касе биће потрошено 8 милиона динара.

Аутор:М. Милојевић КостићИзвор:Јужне вести

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43