БИЗНИС КОЈИ ПОКРЕЋУ СРПСКИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ?

Међу регистрованим активним предузетницима има 66.977 оних која спадају у групу младих предузетника, будући да се налазе у узрасту између 18 и 35 година.
То чини 23,1% од укупног броја регистрованих предузетника, објавила је Агенција за привредне регистре (АПР).

  • Највише младих предузетника регистровано је за обављање делатности рачунарског програмирања, фризерских и козметичких салона, ресторана и покретних угоститељских објеката, консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем, друмски превоз терета, услуге припремања и послуживања пића, одржавање и поправку моторних возила, трговину на мало у неспецијализованим продавницама, такси превоз, специјализоване дизајнерске делатности – наводе из АПР-а.

Извое ЕКАПИЈА Текст објављен 15.11.2021 

Популарно окупљање малих и средњих предузетника Бусинесс Цафе одржано је десети пут у Београду у Миксер Хоусу. Пред више од двеста заинтересованих гостију, људи који воде сопствени бизнис или намеравају да га покрену.

Тема је била Врхунски српски производ, а о томе да српски производи могу бити конкурентни на глобалном тржишту говорило је четворо предузетника из Србије.

Иначе, Бусинесс Цафе, дружења малих и средњих предузетника развијено је прво у Хрватској, а онда по осталим земљама у региону. Идејни творац умрежавања предузетника уз кафу осмислила је Кристина Ерцеговић, загребачка предузетница и ауторка књиге Сам свој газда.

„Главне поруке Бусинесс цафеа су: Нисте сами – кад покрећете и водите властити бизнис – сви пролазе исто. Може се успети и овде и сада у нашем региону успркос свему“, рекла је Кристина Ерцеговић отварајући мартовско окупљање предузетника.

До сада је одржано више од 90 оваквих догађаја у осам градова, представљено више од 250 предузетничких прича. Више од 10.000 посетилаца склопили су више од десет милиона евра послова међусобно. Идеја је да се, кроз дружења и разговор, предузетници повезују, помажу једни другима, саветују, склапају послове или покрећу нове пројекте.

Спонзори Бусинесс Цафе окупљања у Београду су Wиенер Стадтисцхе Србија и Гранд Кафа.

Медијски спонзори су: Медиа Маркетинг, Бизлифе, Нова економија, Свет новца

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43