Ћирилица / Latinica

Мотивационе радионице - примена знања у пракси

 

Радионице су бесплатне. Додатне информације можете добити путем  имејла оffice@razmenaznanja.rs или моб. тел. 065/55-70-100

Лична организованост

images

Ако узмемо у обзир светске стандарде, наше високо образовање, у организацији рада, налази се на дну лествице фаултета. Један од разлога је што се много времена потроши у клупама тачније 20 година а да не узмемо у обзир магистратуру и докторат. Значи ви би отприлике у тридесетој години тек почели да тражите посао без и једног дана радног искуства. После толиког учења нисте у стању ни да се одмах уклопите у радни колектив, да не говоримо о знању, које је већ сигурно превазиђено новом технологијом. То што је у школи научено, није довољно. Битно је да знате како да се организујете, да развијете способност мишљења и практично примените здрав разум.

Радионица ће се одржати 09.12.2023. и 10.12.2023. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.

Уколико сте заинтересовани да учествујете на радионици пријавите се.

Замка интелигенције

Особе које сматрају да су у праву по неком питању и онда ослањајући се на своју интелигенцију дефинишу тај став. Пошто свој став могу „добро“ да одбране те особе никада не виде било какву потребу да даље истражују и друге алтернативне ставове. То погрешно размишљање представља „ЗАМКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ“. Наш „его“ изузетно инсистира да је у праву. Због рог озбиљнох проблема  важан аспект у усмеравању размишљања јесте развој технике којом се размишљање одваја од „ега“.

Радионица ће се одржати 02.12.2023. и 03.12.2023. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.

Уколико сте заинтересовани да учествујете на радионици пријавите се.

Зашто мало људи зна које су три обавезе директора?

Када се ради о државним институцијама закон не прописује обавезне елементе уговора о правима и обавезама директора. У колико је основана приватна компанија са више субјеката међусобна права и обавезе се регулишу посебним уговором. Најчешћи случај је да је иста особа и оснивач и директор предузећа са 100 % власништва у коме има велика овлашћења али и законске обавезе које мора да поштује и спроводи. Након одговора на питање поново размислите да ли су то баш те три праве речи. 

Радионица ће се одржати 25.11.2023. и 26.11.2023. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.

Употребљавајте властити разум и осећања

Размислите о неким грешкама које сте учинили. Сигурно бисте их избегли да сте претходно нешто и сами проверили властитим очима, а не што сте се ослонили на оно што вам је неко други рекао. Морате сами да одлучите до које мере треба да развијете став. „Људи су склони много више да верују речима него стварним чињеницама и реалности која их окружује.“ Од вас се захтева да истражите подручје, а не да се предубоко усредсредите на нечије извештаје.

Радионица одржана 18.11.2023. и 19.11.2023. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду

Претпоставке се морају упоредити са чињеницама

Често сте били у ситуацији да за некога кога први пут видите имате неку претпоставку чиме се бави.  Пример: Муж и жена путују авионом и коментаришу двојицу људи који седе један поред другог. Човек до прозора вероватно је професор, адвокат или лекар…Коментар је прешао у озбиљну препирку. Муж није могао више да издржи, пришао им је и обратио се: Опростите биће вам моје питање мало чудно, али моја жена и ја управо расправљамо о вама..“ Одговор је био сликовит и изненађујући: Обоје су подигли руке које су им биле везане лисицама. 

Радионица одржана 11.11.2023. и 12.11.2023. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.

 

Стекните 10 потребних навика за пословну комуникацију

Навешћемо три. Постављајте такозвана отворена питања. Отворена питања заснивају се на дијалогу и размени информација. То су питања на која је тешко одговорити у једној речи „да“ или „не“, већ траже дубљу комуникацију. Не говорите пуно, јер је тешко одговорити и слушати у исто време. Прихватите да је слушање активан, а не пасиван процес. Немојте трошити време шта ћете паметно рећи. Увек говорите позитивно. Не користите грубе и негативне речи. Подстичите и друге да говоре позитивно. 

Радионица одржана 01.10.2022. и 02.10.2022. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду

Како развити способност одлучивања ?

На овој радионици можете сазнати о гарнитури од шест алата који ће вам омогућити да створите навику конструктивног размишљања. Један од алата је мера. Он нам служи да будемо објективни у процени у којој мери је то баш тако као што мислимо. Пример за вежбу: Када би се бавили продајом половних аутомобила колико би их купили за почетак, које годиште би тражили и са којом пређеном километражом?  

Радионица одржана 17.09.2022. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду

Адекватна анализа добијених информација

Мало ко се сети да постоје два извора одакле нам долазе информације. Један од њих је извор реалности који има својих пет категорија. Једна од категорија је где спадају: пријатељи, комшије, познаници и сл. Пример за вежбу: Ако бисте од свог доброг пријатеља чули да се од гајења ароније може добро зарађивати, да ту нема пуно посла и да је велика потражња за тим производом. Да ли бисте размислили о улагању у тај бизнис?

Радионица одржана 24.09.2022. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.

 

Правилна селекција кадрова

Мало ко зна, чак и од дипломираних економиста, да вам каже у три речи које су обавезе власника/директора фирме. Многи се сете само једне од три, а то је да организује посао. Под организацијом посла спада један од најтежих задатака, а то је селекција кадрова. Пример за вежбу: Уобичајена питања која послодавци постављају кандидатима су: колико имате година радног искуства, колику плату очекујете и где видите себе за десет година? Колико су по вама то важна питања?

Радионица одржана 01.10.2022. и 02.10.2022. од 12ч до 13.30ч, у улици Карнегијева 7, у Београду.