Српски иноватори на сајму у Москви: Ротациони паркинг сервис наћи ће се на руском тржишту ФОТО

Чачак — Иновативне компаније из Чачка осветлале су образ читаве Србије на Међународном сајму иновација одржаном крајем марта у Москви.

IZVOR: RINA PONEDELJAK, 12.04.2021.

Да идемо раме уз раме са светски признатим именима у свету технологије. То показује и „Плазметех“ чији се менаџмент вратио из Москве са пет златних медаља и шест плакета.

„Представљали смо иновативна решења и технологије, а стручна међународна комисија оцењивала је ниво иновативности компанија. Пред њих смо изашли са ротационим паркинг системом, као и машине за производњу плоча од еколошких материјала. Задовољни смо оним што смо показали, а у прилог томе иде и чињеница да је на наш штанд увек био пун. Склопили смо конткате са клијентима, па је могуће пословање на руском тржишту“, рекао власник Бранимир Плазинић“.

Ротациони паркинг систем решење је за велики проблем који се се због повећања броја возила јавља у Чачку. Бранимиров пројекат подржан је од стране Града и Чачани ће бити једини на Балкану имати свој паметни паркинг сервис.

„То је аутоматски ситсем за паркирање са вертикалним преносом кола. На два паркинг места може стати два ова система. То значи да уместо два може бити безбедно паркирано десет пута више аутомобила. Кола се увек паркирају на почетну доњу позицију, а затим притиском на дугме или слањем поруке ваш ауто се издиже изнад. Ако желите да испаркирате своје возило, такође поруком га одаберете и кружно оно дође поново на почетну позицију за испаркиравање“, рекао је Бранимир.

Награде у Москви освојила је и компанија „Натура Еко“, а обе послују уз подршку Научно технолошког парка у Чачку. Својим резултатима дају подстрек и осталим чланицама, да је успех могућ и на светском нивоу.

„Сајам „Архимед“ у Москви подржавају еминтене међународне организације. Међу њима су Влада Москве, Министарство одбране Руске Федерације, државни и приватни универзитети…. Научно технолошки парк показао се као добра платформа за њихов даљи развој“, изјавио је Мирко Пешић в.д. директора НТП у Чачку.

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43