ПРВО место за зајечарске гимназијалце на Регионалном такмичењу ученичких компанија у Нишу

Регионално такмичење ученичких компанија одржано је јуче у Нишу, а зајечарски гимназијалци освојили су ПРВО место.

Идеја која стоји иза овог такмичења је да средњошколци осмислиле производ, а потом направе бизнис план. Зајечарски гимназијалци су ове године дошли на идеју да узгајају чили паприку, а потом из ње добију органски биопестицид, који би служио за заштиту биљака од инсеката и штеточина, а истовремено био погодан и за органску производњу хране.

Тим су чинили: Миа Милосављевић (IV3), Анђела Милосављевић (III4), Марија Стојановић (III4), Павле Василијевић (II4) и Јован Бузаџин (III3), док је њихов ментор био наставник физике Младен Шљивовић. Осим Младена, тиму је помогао и ментор додељен од стране организатора такмичења – Борко Бенин.

Током неколико месеци они су успели да испитају потребе тржишта, пронађу најбољи начин за пласман робе, а потом и да осмисле изглед штанда којим су се данас представили.

Жири је препознао потенцијал њихове идеје и наградио сав труд ових ученика првом наградом. Тиме је настављен успешан низ и наши ученици су се четврти пут заредом нашли у финалу овог такмичења, које ће се одржати у Београду маја месеца.

Такмичење у Нишу релизовало је Достигнуће младих.

Извор: radiomagnum.rs

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43