Проф. др Владимир Копривица

Проф. др Владимир Копривица рођен је 5.12.1952. године у Врбасу где је завршио основну школу и гимназију. Факултет физичке културе је завршио у Београду. На факултету је завршио и магистарске студије са просеком 10, магистрирао и докторирао. Од 1976. године ради на предметима Теорија спортског тренингаМетодика спортског тренингаОснове спортског тренингаЕлементарне игре и Шах.

 

У два наврата, школске 1982/83. и 1986/87. године боравио је на стручном усавршавању у Москви код професора светског гласа, Л.П. Матвејева.

На Факултету је био продекан за наставу, а потом и декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.

Руководио је истраживачким пројектима и научним скуповима у земљи и иностранству, а редовно је члан научних одбора међународних конференција. Био је и руководилац међународних конференција и држао уводна предавања. Рецензирао је већи број књига, као и научне и стручне чланке у часописима и зборницима радова са националних и међународних конференција. Вишегодишњи је члан редакција научних и стручних часописа у земљи и иностранству. 

Објавио је као аутор и коаутор око 150 стручних и научних радова, књига, монографија, превода, скрипта и приказа. Књиге Основе спортског тренинга и Теорија спортског тренинга су коришћене као уџбеничка литература у Црној Гори и Босни и Херцеговини на факултетима у Бања Луци и Палама, као и у Србији на Факултету спорта и физичког васпитања и вишим школама спорта.

Као кондициони тренер радио је у више кошаркашких клубова, а најдуже у КК”Партизан” и КК”Ц.Звезда” са свим категоријама кошаркашица и кошаркаша. Екипе које је тренирао освојиле су 16 титула првака Србије, Југославије и Јадранске лиге, као и 6 купова Југославије и Србије. Тренирао је бројне врхунске кошаркашице и кошаркаше репрезентативце земље. Више година је био кондициони тренер разних репрезентативних селекција које су освајале медаље на светским и европским првенствима. Радио је четири године као кондициони тренер репрезентације Црне Горе.

Био је стручни саветник светских првака у каратеу Д.Умићевића и стрељаштву З. Аруновић, али и више појединаца и репрезентативних селекција у различитим спортовима. Председник је Универзитетског спортског савеза Београда и Удружења Алумни ДИФ Београд.

 

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43