Држава убрзава процес преласка из класичне у органску производњу

За само три године знатно су повећане површине као и извоз

Држава убрзава процес преласка из класичне у органску производњу, јер ће тај посао уместо произвођача, односно коопераната, моћи да раде хладњачари, најавио је у Бојнику министар пољопривреде Бранислав Недимовић

Органско воће и поврће из хладњаче „Фортис“ у Бојнику продаје се широм света – у Канади, Америци, Аустралији, а замрзнута малина прошле године стигла је и до Кине. Сарадњом је задовољно и 250 коопераната који се баве органском производњом.

  • У овој години планирамо да сертификујемо негде око 350 нових органских произвођача које смо пратили у протекле три године – најавио је Милан Аврамовић, директор хладњаче „Фортис“ у Бојнику, преноси РТС.

Министарство пољопривреде подстиче развој органске производње у Србији. За само три године знатно су повећане површине као и извоз.

  • С друге стране и сам процес сертификације из класичне у органску производњу држава је омогућила још једну алатаку, а то је да тај процес једна платформа преузме на себе за све своје кооперанте – објаснио је ресорни министар Бранислав Недимовић.

Органска производња је велика развојна шанса за општине као што је Бојник, рекао је министар Недимовић и истакао да ове године не очекује велика одступања откупне цене малине у односу на 2020. годину.

(Телеграф Бизнис)

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43