КОРОНА ИХ НИЈЕ СПРЕЧИЛА! Привредна комора Србије и Кикинде одлучиле: Небојша Недељковић најлидер 2020. године

Осам привредних друштава из Севернобанатског управног округа Привредна комора Србије и Регионална привредна комора Кикинде наградиле су за резултате у пословању које су остварили прошле године упркос пандемији коронавируса, а неки од њих су проширили производњу и запослили нове раднике, осигуравши и нова улагања

Небојша Недељковић, директор фабрике Мецафор Продуцтс, рођен и школован у Француској где је стекао звање машинског инжењера и завршио мастер за интернационални менаџмент, ПКС прогласила је за лидера 2020. године.

У новом погону фабрике Мецафор, која је део француске групације Ла Фонте Арденнаисе правиће се турбине за авионе и радити завршна и машинска обрада.

С обзиром на своје српско порекло био сам мотивисан да се вратим у Србију и драго ми је што ми је указано поверење да водим фабрику Мекафор од самог почетка. Велика је част примити награду за лидера године, посебно за претходну која је била изазов за целу привреду на глобалном нивоу.

Мекафор константно улаже у своје развојне капацитет, тако да смо протекле године направили нов погон за нову делатност-авио индустрију. Данас имамо 120 запослених, а план је да за три године број радника буде 300. Захваљујем се свом тиму, за упорност, рад и труд и Привредној комори Србије која је препознала Мекафор као успешну фирму. То нам даје мотивацију да наставимо развој-рекао је Недељковић.

Још једна награда ПКС уручена је фирми из Кикинде- „Шоле“, за пословни успех у 2020. Регионална привредне комора Кикинде признања је доделила фирмама „Аутофлеx” из Чоке, „Сента промету“, као и „Кикиндском млину”. Нјима су додељене плакете за посебан допринос развоју привреде региона.

-Претходна година је била изузетно тешка, због пандемије вируса ковид 19. Поставила је нове тржишне услове за пословање, као и захтевније пословне активности по питању обезбеђења здравствених услова.

Кикиндски млин је испунио очекивања и предузео све активности које смо морали да ускладимо према новим прописима и здравственим захтевима. Највећа пажња посвећена пријему и складиштењу пољопривредних култура, житарица и уљарица-пшенице, сунцокрета, кукуруза, соје-рекла је Милена Магазин, извршна директорка. За сада имамо 135 запослених радника.

Плакетама РПК Кикинде наградила је Татјану Николин, директорку фирме “Лабинпрогрес –ТПС” из Новог Кнежевца и Младена Ђурана, директора ПСС „Кикинда”.

Кикинда партнер привредницима
На вест да су привредна друштва у Севернобанатском управном округу протекле године, не само
очувала пословање, него и проширила производњу. Градоначелник Кикинде Никола Лукач је са одушевљењем дао подршку свима и у наредном периоду.

  • Град Кикинда биће увек партнер свим привредним субјектима да би заједнички изградили још боље место за живот и рад, како у Кикинди тако и у региону рекао је Лукач.

ИЗВОР: ИНФОРМЕР

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43