Завршен трећи циклус бизнис радионица

фото: Милан Николић

Бизнис радионица коју је по трећи пут организовао Центар за размену знања овог викенда успешно је завршило пет нових полазника.

Ове радионице су стартовале другог децембарског викенда, а све бизнис методе и тајне успешног пословања биле су смештене у четири виђења (два узастопна викенда).

И овога пута кандидати најразличитијих профила (од оних из света архитектуре, преко зубара, студената, произвођача) имали су прилику да размењују знања и шире видике. Пријављени су се суочили са суштином бизниса уз помоћ eдукатора и директора Центра – инж.организације и мс специјалисте за менаџмент и бизнис – Небојше Цинцовића.

Ова кратка (али ефикасна) викенд виђања пружила су групи младих људи да научи да мисли „бизнис језиком“, али и употребига у пракси – комуникацији на тржишту.

Код ових бизнис радионица реч је о примени практичних знања, кроз одређену методологију и вештине прилагођене пословном  окружењу. Без сувишних речи, сасуштинским и конкретним (само наизглед једноставним) питањима, овај програм довео је полазнике до кључних закључака, који се тичу њихових професија.

Начин на који заинтересовани долазе до одговора је јединстевен. Постављањем кратких, али темељних питања едукатора, провоцира се размишљање о примерима из праксе. Тако се јави и индивидуално решење сваког ко учествује, те је једно сасвим сигурно – упознаћете и себе, али и свет бизниса. 

На затварању овог циклуса присуствовао је петоструки доктор наука проф. р Драгослав Словић. Својим интересентним радним искуством подстакао је младе како да усмере своје технике размишљања посебно када се нађу у непредвиђеним оклностима као руководиоци компанија. Као изенађење приредио је на непосредан начин, тако што је, сваком од присутних поклонио по једну ауторску књигу са посветом. 

Иначе, програм Центра бави се неким од „вечитих“ питања младих на раскршћу. Уколико има оних који треба да започну сопствени бисзнис, сачувају постојећи или идеју претворе у дело, управо су ови викенд-сусрети незаобилазна станица.

Програм је намењен радно мотивисаним младим људима, креативцима (или онима који би на томе желели да раде), привредницима, студентима, институцијама, као и (нашим) људима из дијаспоре који желе сарадњу са матицом.

Радионице се одвијају за сада викендима (по пријави и договору учесника сличног статуса), у мањим групама, што пружа заинтересованима ефикасну размену знања и интерактивни рад.

Аутор: Јелена Луковић

Извор: Центар за размену знања

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43