Сајам етно хране и пића 17. пут

Под куполама Београдског сајма од 30. новембра до 3. децембра биће одржан Седамнаести сајам етно хране и пића, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС). Скуп ће окупити више од 300 излагача, а Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу ПКС, казао је да је, сем промоције и продаје на мало, циљ одржавања манифестације склапање послова и договора са купцима, проналажење потенцијалних инвеститора у производњу, као и заштита традиционалних производа и рецептура, побољшање културе исхране, здравља становништва, очување традиције…

– Претходних година забележено је повећање броја производа са заштићеним географским пореклом, што доприноси и унапређењу културе исхране и здравља становништва, очувању традиције и културног идентитета Србије – додао је он.
Цео један штанд на овогодишњем сајму биће посвећен домаћим производима са жигом „Чуваркућа”, који додељује ПКС као потврду домаћег порекла и врхунског квалитета у оквиру пројекта „Стварано у Србији”. Посетиоци сајма моћи ће да пробају и купе специфичне, традиционалне и висококвалитетне производе из Србије и окружења.

– На сајму ће бити представљени бројни традиционални производи, деликатеси од лесковачког ајвара и спрже, кулен из Бачког Петровца, пиротске пеглане кобасице, занатско пиво од 100 посто српских сировина, српске ракије и други квалитетни производи по којима смо познати – истакао је Богуновић.

извор лист Политика од 25.11.2023 године

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43