Ћирилица / Latinica

Проф. др МОМЧИЛО МАТИЋ

Проф. Др Момчило Матић рођен је 1952 године у Крупњу. Основну школу завршио је у родном месту, а потом се 1968. године преселио у Београд где уписује гимназију коју је је завршио 1972.године. Исте године уписује Вишу медицинску школу – одсек виших физиотерапета у Београду и завршава је 1974.
 
Даље студије наставља у Америци где докторира природну медицину и паралено завршава школу хомеопатије у класи доктора Срипа Дехедекера и његових колега из Индије.

По повратку из Америке наставља са усавршавањем нутриционистичке науке бавећи се истраживањем и писањем књига.

Редовни је професор на факултету за медицинску естетику и козметику “Purity” у Београду где предаје : Исхрану, Превенцију и Здраве стилове живота. Такође држи предавања у прешколским и школским установама, фестивалима здравља, факултетима, фирмама и другим институцијама како у землји тако и у иностранству.Пише текстове за часопис Она и Храна као лек. Члан је асоцијације киропрактичара.

Члан је краишке српске академије наука и уметнисти и председник одељења за спорт и ментално здравље.

Почасни је члан Центра за размену знања који промовише младе произвођаче здраве хране (наше активне члабнове) које професор подржава и даје им стручне савете. (спреман је да даје стручне савете и другима). 

Најпознатије и најтраженије књиге које је написао су: Како тело добија и губи енергију, Храна која убија, Храна која лечи,Господари здравља, Гени, емоције и исхрана.

Један је од великих поборника здравог живота посебно код деце и младих.