ОСТАНАК МЛАДИХ НА СЕЛУ: Нова подстицајна мера пољопривреде у инђијској општини

Општина Инђија постала је општина за пример многима у Србији на који начин се спроводе мере подршке пољопривредницима. За то је заслужена Агенција за рурални развој општине која стоји на располагању свим пољопривредницима.

Аграрни буџет за прошлу 2019. годину износио је 34 милиона динара, што је за 6 милиона динара више него 2018. године. Средства су се додељивала пољопривредницима кроз пет подстицајних мера све у складу са Програмом подршке за рурални развој општине Инђија.

Директорица АЗРР Ивана Пејовић Шеврт истакла је да су корисници веома задовољни како је реализован Програм подршке пољопривредницима.

Фото: Ивана Пејовић Шеврт, директорица Агенције за рурални развој
-Имали смо веома успешну аграрну годину што се тиче субвенција, а наши пољопривредници су имали велика средства на располагању.

-Направили смо модел који добро функционише а кроз константну интеракцију и комуникацију са пољопривредницима видели смо да су задовољни.

Новина за 2020. годину, када је реч о подстицајним мерама, биће мера која се односи на рурални развој и опстанак младих на селу.

Трудићемо се да направимо такав конкурс кроз који ћемо настојати да задржимо младе на селу и дамо им сву неопходну помоћ и подршку да остану и раде у својим средимама рекла је Пејовић Шеврт.

Да ће млади у инђијским селима имати подршку локалне самоуправе потврдио је и први човек општине Инђија Владимир Гак.

-Желимо да оживимо наша села, да омогућимо младима да купе сеоске куће. Наш је интерес да задржимо све младе, без обзира да ли се баве пољопривредом или неком другом граном привреде, да не одлазе у веће градове или иностранство.

-Кључни пројекат биће изградња кадровских станова за које је из буџета опредељено око 200.000 милиона динара поручује председник општине Инђија.

Извор: Пазова Инђија – Вести

Ocena

Поделите овај пост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Донација

Уплате можете извршити на рачун удружења са сврхом уплате донација за пројекат.

Прималац: Центар за размену знања у земљи и иностранству, Димитрија Туцовића 54 Београд
Сврха уплате: Донација за пројекат…
Жиро рачун: 205-0070800049367-43